
Zes mogelijkheden waarop u onze Stichting kunt steunen:
![]() Doneren De Stichting Welzijn Zonhove financieel steunen en daarmee iets extra’s doen voor het welzijn van de bewoners van Zonhove, kan op diverse manieren. Wij zijn blij met iedere bijdrage. Daarom kunt u ook een eenmalige gift doen. U kunt uw gift aan ons overmaken op bankrekening NL38RABO014.82.57.372 ten name van Stichting Welzijn Zonhove te Son. U kunt hiervoor ook het digitale machtigingsformulier gebruiken. ![]() Periodiek doneren Als u Stichting Welzijn Zonhove structureel wilt steunen, kunt u kiezen voor periodiek doneren. Dit kan via het digitale machtigingsformulier, maar er bestaat ook een mogelijkheid tot Notarieel schenken. Hierbij profiteert u maximaal van de fiscale aftrek op uw belastingaangifte. Daarvoor dient wel een notariële akte te worden opgemaakt. Periodieke schenkingen moeten namelijk voor minimaal vijf jaar worden vastgelegd. Langer kan ook. Dit is aan te raden wanneer u niet elke vijf jaar een nieuwe akte wilt opstellen. Stichting Welzijn Zonhove betaalt over uw geschonken bijdrage geen belasting. Sinds 2006 zijn goede doelen vrijgesteld van schenkingsrechten. Mail ons voor meer informatie over periodiek doneren. ![]() Opnemen in uw testament U kunt na uw overlijden de bewoners van Zonhove een "Hemels Cadeau" geven, door Stichting Welzijn Zonhove in uw testament op te nemen. Dit kan op twee manieren: --> Middels nalaten U benoemt hierbij één of meerdere personen tot erfgenaam. Zij ontvangen ieder een gedeelte van uw complete vermogen. U geeft per persoon of organisatie aan welk percentage zij ontvangen. Deze percentages mogen verschillen. U kunt er ook voor kiezen Stichting Welzijn Zonhove als enig erfgenaam te benoemen. --> Middels legateren Met een legaat laat u een vast bedrag of een voorwerp, bijvoorbeeld een kunstwerk of een huis, na aan een persoon of organisatie. Met een legaat aan Stichting Welzijn Zonhove legt u heel precies vast wat Stichting Welzijn Zonhove krijgt. |
Uw nalatenschap aan een goed doel, dus ook aan Stichting Welzijn Zonhove, is geheel vrij van successierechten. Alles wat u nalaat, komt volledig ten goede aan iets extra’s voor de bewoners van Zonhove. Zo maakt u hen tot uw erfgenaam.
Mail ons voor meer informatie over nalaten of legateren. ![]() Maatschappelijk verantwoord
ondernemen Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat u naast het streven naar winst ook rekening houdt met het effect van uw activiteiten op het milieu en dat u oog heeft voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf. Het gaat er om een balans te vinden tussen die drie elementen. Steeds vaker blijkt dat die balans leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen loont!
|
![]() Sponsormogelijkheden Stichting Welzijn Zonhove ziet sponsors als belangrijke leden van het team achter de extra’s voor de bewoners van Zonhove. Deze bedrijven spelen een cruciale rol, door een financiële bijdrage en/of de inbreng van producten, kennis en diensten in de Stichting Welzijn Zonhove organisatie. We investeren dan ook graag tijd en energie in het gezamenlijk opstellen van een sponsorprogramma op maat. Dit unieke sponsorprogramma beoogt altijd een structurele samenwerking tussen het bedrijf en de Stichting Welzijn Zonhove en een wederzijdse inspanningsverplichting, die in verhouding is met het bedrijf en de bijdrage die geleverd wordt. Indien u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van sponsoring geef dit dan aan via onderstaand adres. Wij nemen dan snel contact met u op. Mail ons voor meer informatie over Sponsoring. ![]() Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Stichting Welzijn Zonhove staat bij de Belastingdienst aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Deze aanwijzing is mogelijk aangezien Stichting Welzijn Zonhove zich voor minimaal 90% inzet voor het algemeen nut. Het brengt een aantal voordelen met zich mee. Enerzijds hoeft Stichting Welzijn Zonhove geen erf- of schenkbelasting te betalen voor donaties of erfenissen. Anderzijds mogen donateurs hun giften aftrekken van inkomsten of vennootschapsbelasting. Verder moet een Stichting met een ANBI-status vanaf 1 januari 2014 verschillende gegevens verplicht weergeven op het internet. Deze verplichte gegevens zijn verzameld in onze ANBI verklaring. |